Son dakika: Halil Sezai hakkında darbettiği komşusuna ‘hakaret’ten 2 yıl 4 ay hapis istendi

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

‘İsyan’ (2011) şarkısıyla ünlenen Halil Sezai Paracıkoğlu, Tuzla’da 15 Eylül 2020 tarihinde komşusu Hüseyin Meriç’i (68) darbetmişti. Komşusuna şiddet uyguladığı görüntüler güvenlik kamerasına da yansıyan şarkıcı, kamuoyundan büyük tepki çekmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren Halil Sezai, tutuklanması talebiyle sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘silahla kasten yaralama’ suçundan tutuklanmıştı. Ünlü şarkıcı, 1 yıl 11 ay 17 gün hapse çarptırılmış ve 42 gün tutuklu kalmıştı.

“KAFAM İYİ OLDUĞU İÇİN TAM DÖVEMEDİM”

Halil Sezai, olaydan yaklaşık bir yıl sonra sahne aldığı mekanda “Kafam iyi olduğu için gerekli şekilde tam dövemedim. Bir dahaki sefere inşallah. Hak etti. G…n tekiydi gerçekten” şeklinde sözler sarfetmişti. Meriç’in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde ifadesi alınmış, “Kimseye yönelik hakaret ve tehditte bulunmadım. Konserde sohbet ediyordum” diyerek, suçlamayı kabul etmemişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Halil Sezai’nin 18 Temmuz 2021 tarihinde verdiği konser sırasında darp olayıyla ilgili konuştuğu, bu esnada müşteki Hüseyin Meriç’i hedef alarak küfür ve hakaret içerikli sözler söylediği anlatıldı.

Sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti!

TARAFLAR UZLAŞAMADI!

Halil Sezai Paracıkoğlu’nun uzun süre gündemden düşmeyen kavgayla ilgili bu sözleri söylerken konser alanında alenen yayınlanmak üzere kamera çekimi yapıldığını bildiği ve ‘alenen hakaret’ suçunu işlediği kaydedildi. Suçun uzlaştırma çerçevesinde kaldığı, taraflar arasında uzlaşma sürecinin başlatıldığı ancak tarafların uzlaşamadıkları aktarıldı.

2 YIL 4 AY HAPİS TALEBİ

Hazırlanan İddianamede, Halil Sezai’nin darp ettiği komşusu Hüseyin Meriç’e yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle ‘alenen hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. ‘Tehdit’ suçundan yürütülen soruşturmada ise takipsizlik kararı verildi.

İddianamenin gönderildiği mahkemece kabul edilmesi halinde, 42 gün cezaevinde kaldıktan sonra sahnelere dönen ünlü şarkıcı önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Psikolojik destek almaya başladı
Şanlıurfalı fırıncıya ‘hakaret’ davası!