Temel ihtiyaçlar lüks olmayacak

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Vergi adaletsizliği en çok alt kesimi etkiliyor. Çiftçilerse ne gübre ne ilaç ne de mazot alabiliyor. Üst tabaka her geçen gün zenginleşirken olan halka oluyor. Kaynak doğru yerde, doğru şekilde kullanıldığı takdirde yaşanan bu ekonomik krizi çözeceğiz. İnsanların en temel ihtiyaçlarına ulaşması lüks olmayacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin 90 bininci kadın üyesi Kütahyalı esnaf Adalet Bayrakkaya’yı CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti.

Kabulde, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hatice Semerci, Kütahya Kadın Kolları Başkanı Sevinç Şenol da yer aldı. Kılıçdaroğlu, rozetini taktığı Bayrakkaya ile sohbet etti. Bayrakkaya, Kılıçdaroğlu’na, “EYT’yi de gündeminize alın, bizi bu dertten de kurtarın” talebinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Emeklikte Yaşa Takılanlar (EYT), ana gündem maddelerimizden birisi. Israr ettiğimiz için iktidar bir ekip kurdu ve EYT’yi gündeme aldı. Fakat hiç üzülmeyin, çözmezlerse iktidara geldiğimizde çözeceğiz” dedi.

Ensafın ekonomik bir darboğazda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu “Kasaya yansıyan bir alım olmadığını, zorda olan esnafın sürekli eleman çıkarmak zorunda kaldığını biliyoruz. Bu sorun sadece Kütahya’ya özgü değil, maalesef ülkenin genelinde yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Vergi adaletsizliği

Alt gelir grubunda olanların barınma, yeme içme gibi en temel gereksinimlerini dahi karşılamakta zorluk çektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “AKP hükümetinin ‘Altta kalanın canı çıksın’ anlayışı yüzünden vergi adaletsizliği en çok alt kesimi etkiliyor. Çiftçiler ne gübre ne ilaç ne de mazot alabiliyor. Üst tabaka her geçen gün zenginleşirken olan halka oluyor. Bu sorunları çözeceğiz. Kaynak doğru yerde, doğru şekilde kullanılırsaekonomik krizi atlatırız. İnsanların en temel ihtiyaçlarına ulaşması lüks olmayacak. Seçime az kaldı, sabredin.”

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA