Türkiye’nin en büyük bilim festivali Konya BilimFest 2022 başladı

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük bilim festivali 9. Konya Bilim Festivali’nin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapıldı. Konya BilimFest 23-26 Haziran tarihlerinde ziyaret edilebilir

Türkiye’nin en büyük Bilim Festivali Konya BilimFest, Bilim Merkezinde Akıncı SİHA’nın gösteri uçuşuyla yaptığı açılış töreniyle başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 9. Konya Bilim Festivali açılışında bir ülke için doğru ekonomik istikametin belirlenmesinin, yerli ve milli teknoloji politikaları oluşturmaktan geçtiğini belirterek, Türkiye’yi teknoloji alanında global bir üs haline getirme hedefiyle hareket ettiklerini söyledi.

Bakan Varank, Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezinin ihtişamı karşısında çok heyecanlandığını belirterek, “Bu heyecan şimdi haklı bir gurura dönüşmüş durumda. Çünkü o gün Konya’da yaktığımız bilim ve teknoloji meşalesi ülkemizin dört bir köşesine yayıldı. Yaktığımız meş’aleyle milyonlarca gencimize bilim ve teknoloji sevdasını aşıladık” dedi.

Varank, Konya Bilim Festivali’nin kentte bilim ve teknolojinin toplumsallaşması açısından kritik bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Atölyelerden, sergilere kadar burada gerçekleştirilen birçok etkinlikle, milletimiz teknoloji alanında geldiğimiz noktayı bizzat yaşayarak görebiliyor. Stantların arasında dolaşırken İHA’lar başta olmak üzere savunma sanayinde çığır açan yenilikleri inceleyebiliyor. İnanıyorum ki bu teknolojiler gençlerimiz için, evlatlarımız için birer ilham kaynağı olacak. Çünkü tüm bu ürünler, tüm bu teknolojiler kentin potansiyeline inanan bir gençliğin, istediğinde neler başarabileceğini en açık göstergesi. Biraz önce meydana girdiğimizde AKINCI SİHA hepimizin üzerinden geçti. İşte o AKINCI’yı inşa eden gençlerin yaş ortalaması 30’un altında. Gençlerimize güvenirsek, gençlerimize yatırım yaparsak neler başardıklarının en güzel örneğini bu meydanda, bu festivalde hep birlikte göreceğiz. İnanıyoruz ki işte ondan ilham alan gençlerimiz, evlatlarımız, yarının Selçuk Bayraktar’ları, yarının Aziz Sancar’ları olmak için çalışacaklar ve bunu da başaracaklar” diye konuştu.

Resim

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Konya’nın yanında durmaya devam edeceklerini vurgulayan Bakan Varank, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Resim

Konya 9. Bilim Festivali’nin açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi-25. ve 26. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsniye Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı.

Resim

“Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında yüzlerce etkinlik, atölye ve sergi çalışmalarıyla Türkiye’nin en büyük bilim festivali unvanını taşıyan Konya Bilim Festivali açılışına katılan Bakan Varank, Vali Özkan ve protokol üyeleri festival alanında standları tek tek gezerek bilgi aldı.

Türkiye’nin en büyük bilim festivali BilimFest 23-26 Haziran 16.00 – 23.00 saatleri arasında Konya Bilim Merkezi’nde misafirlerini ağırlayacak.

Resim

Resim

Konya Engelsiz Yaşam Haberleri