Sungun Babacan yaşamını yitirdi

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören seslendirme mesleğinin önemli isimlerinden Sungun Babacan, 63 yaşında hayatını kaybetti. Babacan, dünyaca ünlü birçok oyuncunun seslendirmesini yapmıştı.Acı haberi Yekta Kopan, sosyal medya hesabından duyurdu.

“AKIL HOCAM, USTAM”

Yazar, sunucu ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan, Twitter hesabından Sungun Babacan fotoğrafıyla birlikte “Canım Sungun Babacan. Ağabeyim. Akıl hocam, Ustam” mesanını yayınladı.

SUNGUN BABACAN KİMDİR?

Sungun Babacan, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra meslek yaşamına TRT’de başladı. 1980’li yılların ortalarında TRT’de ‘Cumartesiden Cumartesiye’ adlı programı sundu. Birçok sinema filmi ve dizide ünlü oyuncuların seslendirmesini yapan Babacan, uzun yıllar çeviri ve sesledirme yönetmenliği de yaptı.

Hollywood yıldızları Tom Cruise, Tom Hanks, Brad Pitt, Sean Penn, John Travolta, Bruce Willis, Alec Baldwin, Jean-Claude Van Damme, Nicolas Cage, Kevin Costner, Mel Gibson ve Andy Garcia, Babacan’ın sesiyle hayat verdiği öktörler arasında yer alıyor.

Diğer Magazin Haberleri İçin TIKLA