Ereğli’de babasını öldüren genç ile ilgili karar bozuldu

Konya Haberleri

Konya Haberleri

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Alhan Mahallesi‘nde, 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen olayda, iddiaya göre; Tamer Kaya evde tartıştığı babası Kudbettin Kaya‘yı tabanca ile vurdu.

Hastaneye kaldırılan Kaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası kaçan Kaya, jandarma tarafından yakalandı. Tamer Kaya, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

MAHKEME OLASI KASTLA 15 YIL HAPİS CEZASI VERDİ

Tamer Kaya ‘üstsoydan akrabayı kasten öldürmek’ suçundan yargılandığı Ereğli Ağır Ceza Mahkemesince olası kastla adam öldürme suçunda haksız tahrik ve iyi hal hükümleri de uygulanarak 15 yıl hapse çarptırıldı. Diğer sanıklar maktulün eşi Zennure ile Selçuk (26), Ece (22) ve Yalçın Kaya (28) ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından 1 yıl 8 ay hapse çarptırılarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına kararı verildi.

“DELİLLERİ GİZEMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPTI”

Sabah’ta yer alan habere göre; Kudbettin Kaya’nın eşi Zennure Kaya için mahkemenin yaptığı tespitler kan dondurdu. Mahkeme Kaya için, olay sonrası odaya gelerek bezlerle yerdeki kan izlerini sildiğini ve sonrasında bezleri yıkadığını, yine ahşap kapıya denk gelen mermi deliğinin yerini sigara izmariti ile kapattıktan sonra beyaz renkli kapıyı beyaz boya ile boyadığını, kanepeye mermi isabet etmesi nedeni ile kanepenin üzerinde bulunan delinmiş örtüyü çamaşır makinasına atarak yıkadığını belirtti.

KARAR İSTİNAFTAN DÖNDÜ

Kudbettin Kaya’nın kardeşlerinin cezaya itirazı üzerine dosya Konya Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi. Dosyayı inceleyen 1. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu.

Heyet bozma gerekçesi olarak, Tamer Kaya’nın birçok kez havaya ve kapıya ateş ettiği, kardeşlerinin engellemelerine rağmen eyleminden vazgeçmeyerek odada sadece babasının olduğunu bildiği halde babasına yönelik camdan içeri ateş etmek suretiyle babasını öldürdüğü, Kaya’nın bilerek ve isteyerek doğrudan kasıtla hareket ettiği halde suç vasfında hataya düşünülerek kasten öldürme suçundan ceza verilmesi gerekirken olası kastla öldürme suçundan ceza verildiğini belirtti.

Diğer Son Dakika Haberler İçin TIKLA